Serge Lutens - Fille en Aiguilles (2009)


''Şimdi gözlerinizi kapatın ve etrafınızda çam ağaları ile dolu bir ormanda kamp yaptığınızı, Çam kozalaklarından kendinize ateş yakmışsınız ve ateşin üstünde üstüne kekik ve bir kaç kuru meyve eklediğiniz bir yemek pişirdiğinizi hayal edin ve çıkan o kokuyu içinize çekin.''

Christopher Sheldrake yine bir baş yapıta imza atmış adeta. Her Serge Lutens parfümünde olduğu gibi yine kendi imzasını eklemiş ve ortaya mükemmel bir koku çıkarmış. Parfüm tam olarak en başta belirttiğim hisleri yaşatıyor insana. İlk sıkıldığı anda yoğun bir reçine kokusu karşılıyor bizi, gerilerden kuru baharatlar geliyor. En baskın ya da en hissedilir olanı kekik ve kakule. Parfüm tene oturdukça hafiften tatlılaşmaya başlıyor meyvelerin etkisiyle. Kuru meyvelerden kayısı ve erik olduğunu düşünüyorum. Fakat hepsinden önemlisi oldukça doğal bir çam kokusu. Bu Pino Silvestre parfümündeki çam kokusundan bu yana deneyimlediğim en doğal çam kokusu. Fakat öyle bir koku ki bu, sanki yanmış çam kokusu gibi. Tütsünün devreye girmesi ile bu hissiyat oldukça belli ediyor kendini. Orta kısmını fazlasıyla beğendiğimi söyleyebilirim.



Parfüm son kısıma geldiğinde, kuru meyvelerden gelen tatlılık iyice kendini belli ediyor. Fakat bu öyle rahatsız edici ya da yoğun şekerli bir tatlılık değil. Kuru meyvelerden gelen hafif tatlımsı bir koku. Çam kokusu halen daha kendini gösteriyor geriden gelerek.  Ve en nihayetinde bu şekilde devam ediyor. 

Parfüm baştan sona kendini belli eden bir koku. Farkedilirlik oranı oldukça yüksek. EDP formatında olduğu için oldukça kalıcı. Sürekli kullanılacak bir koku değil. O adeta bir hobi, ya da çok özel anlarda kullanılacak bir koku. Saygı isteyen bir baş yapıt. Kapalı ortamda kullanılmasını tavsiye etmem. 2-3 fıs yeterli olacaktır. Tam anlamıyla bir kış kokusu. Bu parfümü sıktığınızda farkedilmemeniz imkansız. Çünkü benzeri olmayan bir koku. Herkeste, hatta bu  markayı bilmeyenlerde bulamayacağınuz bir parfüm. 

Seni yine can ı  gönülden tebrik ediyorum Christopher Sheldrake ve Serge Lutens