Erkekler için Saç Kesim Modelleri



Erkekler için saç kesimi nasıl yapılır?


Erkekler için saç kesimi ilk önce yüz ile alakalıdır. Kişinin kafa yapısına, saç yapısına, yüz yapısına göre değişir. Eğer kuru bir saç varsa daha uzun kullanabilir. Düz bir saç varsa daha naturel tıraşlar yapılabilir. Kafa yapısı güzel ise 3 numara gibi makine tıraşları tercih edilebilir. Kişinin alnı açıksa saçlarını daha uzun kullanabilir. Kişini saç ve yüz tipi nasıl bir model çıkarılacağına en büyük etkendir.

Erkekler için uzun saç kesimi nasıl yapılır?


Uzun saç kesimi, katlı kesimlerle ön plana çıkartılır. Eğer uzun boylu ve doğal, düz bir saçı varsa saçı doğal bir şekilde kullanabilir. Uzun boylularda uzun saç daha güzel ve düzgün durabiliyor. Kısa boylular ise daha normal uzunlukta bir saç tercih etmeliler.

Kıvırcık saçlılar ise jöle ya da köpük yardımı ile hafif dalgalı kullanabilir kabartabilir. Düz saçı olanlar ise fön çektirerek kullanabilirler.

Erkekler için kısa saç kesimi nasıl yapılır?


Erkekler için kısa saç kesimi, eğer kafa yapısı uygunsa kendine güvenen erkekler daha kısa modelleri tercih ediyor. İtalyan kesim dediğimiz; yanlar kısa, önler uzun şeklinde kesimler tercih edilebiliyor. Saçlar jöle, fön, vaks yardımıyla şekillendirilebilir. Kirli sakal, bıyık aksesuar olarak bırakılabilir. 

Kuru bir saç yapısı varsa ara makas ile yumuşatıp biraz daha katlı kesimler yaparak onu düzleştirebiliriz. Alnı geniş olan saçlarda ön biraz daha uzun olup alnı daraltabiliriz.

Erkekler için saç kesimi yapılırken nelere dikkat edilir?


İlk önce kafatasının olduğu bölümler içerdeyse bu kısmı saçı uzun bırakarak kapatabiliriz. Eğer kafa derisi kızarıklığı, yanık veya yarıklar varsa saç modeli biraz daha uzun bırakılabilir.

Saçın seyrek olan kısımları da daha çok hareketli bırakılmalıdır.