Erkekler için Saç Şekillendirme



Erkekler saçlarını nasıl şekillendirmelidir?


Erkekler saçlarını şekillendirmeden önce saçlarını yıkamalıdır. Yıkanan saçlar öncelikle kurutma makinesiyle hafif hafif kurutulmalıdır. 

Elle veya fırça yardımıyla istenilen şekil verilerek oturtulur. Oturtulan şekilden sonra, saçlara en sonunda uygulanması gereken jöle, wax, kuru mat şekillendiriciler vardır. Bunlarla istenen şekil verilebilir.

Erkeklerde saç tipine uygun modele nasıl karar verilir?


Erkeklerde saç tipleri düz saç, kıvırcık saç, dalgalı saç olmak üzere üçe ayrılır. 

Eğer saç dalgalı ve kıvırcık ise, istenilen saç modeli de aynı şekilde kalacaksa, bunlar hafifçe kurutularak, köpük ve jöle saça yayılarak şekil verilebilir. 

Düz saçlar, istenirse ıslak istenirse kuru şekilde olabilir. Bu saçlarda da şekiller kurutma makinesiyle de, jöleyle de verilebilir.

Erkeklerde yüze uygun saç modeline nasıl karar verilir?


Yüz tipleri yuvarlak yüzlü insanlar ve uzun çeneli insanlar olmak üzere ikiye ayrılır. 

Yuvarlak yüzlü insanlarda, kafatasının yan taraflarına daha kısa ve düz şekiller verilebilir. 

Çene uzunsa, yan taraflardaki saçlar doldurularak, yüzün uzunluğunu almak amacıyla yapılan işlemler vardır. Bunlar tercih edilebilir.

Uzun saçlı erkekler saçlarını nasıl şekillendirebilir?


Uzun saçlı erkekler saçlarını şekillendirmeden önce yıkamalıdır. Yeniden fon kazanacağı için, yıkandıktan sonra fönle, jöleyle, köpükle şekil verilebilir.

Fön çekildikten sonra üstüne değişik formatlarda ürünler kullanılabilir. 

Saçlar toplanabilir, vigo uygulanarak kıvırcık bir hale getirilebilir, ördürülebilir. Bu tip değişik şekiller kullanılabilir.

Mevsime göre saç şekillendirmede hangi ürünler kullanılabilir?


Soğuk, karlı ve yağmurlu havalarda sağlık açısından jöle kullanılmamalıdır. Baş derisinde ıslaklık olduğu zaman sinüzit başlangıcı olabilir.

Jöle, yazın uygulaması kolay ve pratik bir üründür. Fakat nemden dolayı saçlar yapış yapış olabilir.

Sprey, saçı hafif sertleştirir ve rahat şekil verilmesini sağlar. Bunun yanında mat vax kullanılabilir. Bu ürünlerle rahatlıkla şekiller verilebilir.

Saç şekillendirme ürünlerinin saça zararı var mıdır?


Eskiden üretilen jölelerin, kimyasallarının yoğun olma ve saçları kurutma gibi bir özelliği vardır. Fakat yeni üretilen kaliteli ürünler arasında saçlara bakım dahi yapanlar bulunmaktadır.

Saça jöle veya başka bir ürün kullanmadan önce, ufak bir serum veya argan yağı kullanarak saç nemlendirilebilir, arkasından saça şekil verilebilir. Bu tür ürünler rahatlıkla kullanıma elverişlidir.

Jöle, diğer ürünlere göre biraz daha akışkan ve ıslak olduğu için baş derisine yapışmaktadır. Belirli bir süre sonra, baş derisindeki saçların hava almamasından dolayı saçlarda dökülme yaşanmaktadır.

Bunun yanı sıra kullanılabilecek bazı ürünler vardır. Kuru wax veya şekillendirici kremsi ürünler kullanılabilir.

Jöle nasıl kullanılır?


öle kullanmadan önce saçlar yıkanabilir. Yıkanan saçlara hafifçe jöle kullanılabilir.

Kullanılan jöle baş derisine sürülmemelidir. Baş derisine sürülen jöle, saçların hava almamasını sağlar ve saçın dökülmesine neden olur. 

Bu yüzden sürme işlemi biraz daha saç uçlarına doğru ve saça yayarak gerçekleştirilmelidir. 

İyi markaların ürünleri, saç dökülmesini önler ve saça daha rahat şekil verilmesini sağlar. Fakat ucuz markalar veya kötü ürünler, saç dökülmesini daha fazla arttırabilir. Kesinlikle bu tip ürünler kullanılmamalıdır.

Wax nasıl kullanılır?


Wax kullanmadan önce saçlar yıkanabilir. Yıkanan saçlar fön yardımıyla kurutulup, şekil verilebilir. Wax kullanırken kesinlikle saçın kuru olması lazımdır. Kuru olan saçlara verilen şeklin tamamlanması amaçlı, kuru waxlar kullanılabilir. 

Saçlara kullanılan waxlar eğer ki gece yatmadan önce yıkanmazsa, bunun zararı vardır. Zararlardan bir tanesi, baş derisinin hava almamasından dolayı saçların dökülmesidir. O yüzden uyumadan önce saçlar yıkanmalıdır.