Vücut Tipine Göre Giyim



Elma tipi vücudu olanlar nasıl giyinmelidir?


Elma tipli vücudu olanlar, kiloları üst bölgesinde toplanan kişilerdir. Genellikle bacak ve basenler daha incedir. Dolayısıyla ürün seçerken kıyafet alırken dikkati üst bölgemizden uzaklaştırıp alt bölgemize çekecek kıyafetler tercih etmeliyiz. 

"V" yaka bluzlar, düz kesim gömlekler, düz renk gömlekler, dikey çizgili elbise ya da gömlekler tercih edilebilir. Aksesuarlar ile zenginleştirilebilir. Uzun kolyeler takılabilir. Mini etekler tercih etmemeli, yüksek bel pantolonlar tercih etmeliyiz.

Elma tipi vücudu olanlar kıyafet seçerken nelere dikkat etmelidir?


Elma tipi vücudu olanlar, üst kısmını daha zayıf gösterecek, alt kısmını dengeli oranda geniş gösterecek kıyafetler seçmeliler. Büyük desenli gömlekler ve üst bluzlar, bele oturan blazerlar tercih etmemeliler. Daha uzun kalçada biten blazerlar tercih edilmeli. Diz altı veya dizde biten etekler giyilebilir.

Elma tipi vücudu olanlar hangi kıyafetleri giymemelidir?


Elma tipi vücudu olanlar kesinlikle üstlerine yapışan ceketler, tişörtler giymemeliler. Aynı zamanda kruvaze asla tercih etmemeliler. 

Kalın kumaşlar veya üstümüzü daha geniş gösterecek kumaşlar, kalın örgüler, yatay çizgili desenli kıyafetler giyinmemelidirler.

Elma tipi vücudu olanlar aksesuar seçerken nelere dikkat etmelidir?


Elma tipi vücudu olanlarda amacımız dikkati üst bölgeden uzaklaştırmak, yüzümüze ya da bacaklarımıza çekmektir. Bunları aksesuarlarla da sağlayabiliriz. İnce uzun küpelerle, kolyelerle dikkati üst bölgemizden uzaklaştırmış oluruz. Orta boy küpeler ve bakımlı saçlar daima dikkati yüzümüze çekecektir.

Armut tipi vücudu olanlar nasıl giyinmelidir?


Armut tipinde basenler daha geniş olduğu için, dikkati basenlerden uzaklaştırıp üst bölgeye çekmeliyiz. Armut tipinde kayık yakalar, asimetrik bluzlar, omuzlarımızı daha geniş gösterecek kesimler, "v" yakalar, üstümüze oturan bluzlar giyebilirler. Altımızda ise pantolon ya da etek olarak daha düz kesimler, boru paçalar, düz kalem etekler bu vücut tip için uygun olacaktır.

Armut tipi vücudu olanlar kıyafet seçerken nelere dikkat etmelidir?


Armut tipi vücudu olanlar, dikkati üst bölgeye çekmek için daha üstü geniş kayık yakalı "v" yakalı ürünler seçmeliler. 

Üst tarafta daha kalın kumaşlar, daha desenler, daha parlak kumaşlar kullanılabilirken; alt bölgemizde etek yada pantolon seçimlerimizde bunlardan uzak durmalıyız. Özellikle fileli pantolonlar, skini pantolonlar ve dar kesim pantolonlar armut tipi vücutlar için uygun değildir.

Kalçayı örten vatkalı blazerlar armut tipli vücutlar için kurtarıcı olabilir. Üste oturan ve altı daha düz kesimli elbiseler, kruvaze elbiseler armut tipli vücutlar için uygundur.

Armut tipi vücudu olanlar hangi kıyafetleri giymemelidir?


Armut tipli vücudu olanlar, kalın kumaşlı, kalın desenli pantolonlar, pileli etekler,yüksek bel pileli pantolonlar, parlak kumaşlar giyinmemelidirler. Üst tarafımızda parlak kullanabilirken alt tarafımızda daha düz kesimler tercih etmeliyiz.

Armut tipi vücudu olanlar aksesuar seçerken nelere dikkat etmelidir?


Armut tipi vücudu olanlar özellikle kemer kullanabilirler. Bel kısımları ince olduğu için kemer onları daha ince ve zarif gösterecektir. Yine aynı şekilde gösterişli küpeler, kolyeler dikkati üst bölgeye çekeceği için tercih edilebilir.
Armut tipi vücuda sahip kişiler fular, şapka, gözlük gibi dikkat çekici büyük parça ve takılarla vücudu dengeli hale getirip hoş, şık ve zarif bir görüntü elde edebilirler. 
Çanta tercih ederken elde taşımadıkları daha orta boy çantaları tercih edebilirler.

Kum saati vücudu olanlar nasıl giyinmelidir?


Kum saati vücudu olanlar en şanslı vücut tipine sahip olan kişilerdir. Çünkü ne giyseler yakışır. Özellikle ince bir kum saati tipi vücuduna sahipseniz istediğiniz bir çok şeyi rahatlıkla giyebilirsiniz. Kum saatinde yapılmaması gereken en önemli şeylerden birisi vücudunuzun güzel yerlerini ince belinizi saklamak olabilir. Bunu yapmamalısınız. Anvelop elbiseler, kruvaze elbiseler, drapeli elbiseler belinizi ortaya çıkaracak sizi daha zarif ve şık gösterecektir. 

Yüksek belli pantolonların üstüne tişörtünüzü içine sokarak kombinleyebileceğiniz bir vücut tipidir. Pileli eteklerin, yüksek bel eteklerin, dar elbiselerin rahatlıkla giyilebileceği vücut tipidir.

Kum saati tipi vücudu olanlar kıyafet seçerken nelere dikkat etmelidir?


Kum saati vücudu olanlarda da aslında bütün vücut tiplerinde olduğu gibi amaç güzel ve en sevdiğiniz yerlerinizi ön plana çıkarmaktır.

Kum saatinin en önemli özelliği bel oyuntusunun olmasıdır. Dolayısıyla bel oyuntunuzu ön plana çıkartacak blazer ceketler, kemerle trençkotlar, bel oyuntusu olan belinize oturan tişörtler seçebilirsiniz. Burada önemli olan ürünün size oturması; ancak sizi sıkmaması ve sizi rahat hissettirmesi. 

Kum saati vücut tipinde siizn güzel yerlerinizi saklamayacak, salaş tişörtlerden, bol kesim üstlerden ziyade daha üzerinize oturan sizin zerafetinizi, hoşluğunuzu, güzel yerlerinizi daha ön plana çıkartacak kıyafetler giyinmeniz de fayda var.

Kum saati tipi vücudu olanlar hangi kıyafetleri giymemelidir?


Kum saati tipi vücudu olanlar en şanslı vücut tipine sahip olanlardır.Dolayısıyla da eğer ince bir kum saatiyseniz her şey yakışır.

Kalın bir kum saatiyseniz kumaş, kesim gibi detaylara dikkat etmeniz gerekir.

Kum saati vücut tipi olanlar kendilerini saklayacak ürünler giymemelidirler. Örneğin: salaş tişörtler, salaş pantolonlar, çok geniş kendilerini daha iri gösterecek ürünleri tercih etmemeli, aksine üzerlerine oturan, bele oturan kıyafetler tercih ederek güzelliklerini ön plana çıkarmalıdırlar.

Kum saati tipi vücudu olanlar aksesuar seçerken nelere dikkat etmelidir?


Kum saati vücudu olanlar her türlü aksesuarı takabilirler.

İnce elleriniz varsa zarif yüzükler tercih edebilirsiniz. Uzun kolyeler tercih edip olduğunuzdan daha uzun ve zarif görünebilirsiniz. Büyük küpeler takabilirsiniz.

İnce ve uzun bir kum saatiyseniz büyük çantalar kullanabilirsiniz. Kısa boylu bir kum saatiyseniz biraz daha orta boylu çantalar tercih edebilirsiniz. Vücudunuzla aynı oranda gözlük. fular ve şapka tercih edebilirsiniz. 

Kum saati vücudu olanlar ten ve saç renklerini de dikkate alarak istedikleri aksesurları kullanabilirler.