Viktor & Rolf - Flowerbomb




Parfümün şişesi el bombası şeklinde tasarlanmış , tam da adına uygun sıkıldığı  anda patlayan çiçekler gibi. Ama ne kadar çiçek ?

Bazı parfümler vardır ki , kişiler arasında kült haline gelir. VIKTOR & ROLF  da bu kokulardan biridir.. Yıllardır  çok satan parfüm olma özelliğini koruyor .Nadir kokular kullanmayı sevenler için ne kadar iyi bir seçenek olduğu tartışılır. Bu kadar çok satmasının ilk sebebi elbette ki iyi ve birçok zevke hitap eden kokusu olabilir. Ancak bunun yanında bir de kendini zamanla sevdiren ve bu yavaş kurulan bağ sayesinde uzun yıllar tüketilebilen bir parfüm olması da yıllardır çok satan parfümler listelerinde boy göstermesinin sebebi olabilir. Zaten parfüm her ne kadar güzel kokusuyla insanın kendi dışarısındaki dış dünyaya kendini ve kendi zevklerini belli etmek için bir araç olsa da, aynı zamanda parfümü kullanan kişinin koku hafızasıyla bağ kurabilmesi de gerekir.

Çiçek bombası yani "flowerbomb" için bir el bombasına benzetilen şişe tasarlanmış. Pek şaşırtıcı ve yaratıcı olduğu söylenemese de beklentiyi arttırdığı kesin. Gerçekten de çiçek bahçesine sert bir iniş yaptıracak gibi düşündürüyor.İçeriğinde gül, yasemin, frezya, orkide ve zambak çiçeklerinin özleri bulunuyor. Bu karakterli ve aynı zamanda sakin kokuların bir araya gelmesiyle çiçek bahçesine değil de şekerci dükkanına girmiş gibi hissettiriyor ilginç bir şekilde. Tende durdukça gittikçe daha da şekerli bir hal alıyor ve şekerli koku mide bulandırıp kokudan soğutur mu tamamen kullanıcının parfüm zevkine kalıyor.  parfüm çiçek bombası olmaktan çıkıyor ve resmen şeker bombasına dönüşüyor.  
Odunsu sert kokuları severek uzun süre kullanmış birinin bu parfümü teninin reddetmesi mümkün. Bütün bunların dışında bir de içeriğinde afrodizyak bulundurması da karakteristik bu kokuyla birleşince kadınlar için de erkekler için de parfümü vazgeçilmez unsur haline getirebiliyor. 

Flowerbomb çiçek patlamasını hissettiren bir koku. Marc Jacobs Daisy gibi hafif değil veya   Marc Jacobs Lola modunda bir parfüm de değil. Kişinin kendisini çekici hissettiren 25 - 40 yaş kokusu. Parfümü yaz aylarında kullanmayı tavsiye etme çünkü tam bir kış kokusu. Kalıcılığı ise gayet iyi.  Farkedilirlik de adı üstünde. Tam bir BOMBA !