Erkek Saç Modelleri



Erkekler için saç tipine uygun saç modelleri nelerdir?


Düz saçlı erkeklerde, kısa saç da uygun olur, uzun saç da uygun olmaktadır. Burada esas olan yakışan bir modeli belirlemektedir.

O nedenle düz saçlı erkeklerin saç kesiminin katlı olması gerekir. Katlı olduğu zaman saçlara daha istenildiği gibi şekil verilebilir. 

Kıvırcık saçlı erkekler için, kısa ve uzun da olabilir.Yüzdeki mimik ifadeleri, boynun, alnın uzunluğu ve genişliğiyle bağlantılıdır. Dalgalı ve kıvırcık saçlarda, çok uzun saç da güzel durabilir ama kısa saç da güzel durabilir. Kişinin kendi vücut ölçüsüyle alakalı bir durumdur.

Seyrek saçlı erkeklerin, çok kısa ya da çok uzun değil, ikisinin ortası olması gerekir. Çünkü uzun saç olduğu zaman seyrekliği daha fazla ortaya çıkar. Kısa olduğu zaman da kele yönelik olur. Ne uzun ne kısa, ikisinin ortası olması gerekir.

Erkekler için yüz şekline uygun saç modeli nasıl seçilir?


4-5 ay önce Türk Traşı adlı bir traş bulduk, tanıtımını yaptık. Dar alınlı ve yuvarlak yüzlü insanlara Türk Traşı modeli gider.

Türk Traşı, kısa ya da uzun değildir. Net bir kesim vardır, ense çok açık olmaz, kulak üstleri hafif kapalıdır. Rahat kullanımlı, çok yönlü bir saç modelidir. 

Uzun yüzlü erkekler için uzun saç güzel olur, aynı zamanda kulak üstlerinin ve ensenin dolgun olması gerekir ki yüzün çok uzun olduğu ortaya konulmasın. Saçın insanlara karşı simetrik bir şekilde ifade edilmesi gerekir.

Üçgen yüzlerde saç çok uzun olmaz. Saçı kısaltırsak yüzün çok üçgen olduğu ortaya konur, saçı fazla uzatırsak yüzün küçük olduğu ortaya konur. Bu ikisinin dengesini kurup, çok yönlü bir saç şekli vermek gerekir.

Erkekler için saç tipine uygun uzun saç modelleri nelerdir?


Kişinin yüz hattına ve vücut hattına göre değişkendir. Kesim sırasında verilmiş olan katlar önemlidir, saçı değerli kılan katlar ve saç kesimidir. Bu da teknik bir husustur.

Makas hareketleriyle ve saçın içerisi güzelce boşaltılarak kesilirse, saç çok daha güzel bir düşüş sağlar. Düz saçlılarda da kat kesim şarttır. Saçları net olan saçlara uzun saç uygun olur. Önemli olan kişiye yakışan saçın hangisi olduğudur.

Erkekler için saç bakım önerileri nelerdir?


Her mevsim değişikliğinde saçlarda zarar olur. Çünkü kış mevsimine girildiği zaman bir evre yaşanır, ona göre şampuan ve bakım kullanılması gerekir. 

Mevsim değişikliklerinde saçın dökülmemesi için besleyici bir kür uygulanması gerekir. Periyodik olarak 4 mevsimde 4 ayrı bakım yaptırıldığı zaman, saç sağlıklı olur ve daha hızlı uzamaya başlar.

Fotoğraf makineleriyle saçın çekimleri yapılır. Hangi şampuan ve hangi bakım kullanılması gerekiyorsa, bilgisayarın yardımıyla analiz yapılır. Bunlar kullanıldığı takdirde saçın daha çabuk uzama şansı olur.

Erkeklerin ince telli saçları varsa, wax tavsiye edilir. Uygun wax çeşidi hangisiyse kuaförlerden destek alınarak belirlenip kullanılır.

Saç kalın telli ve yoğun ise, hafif nemlendirici bir jel kullanılması gerekir ki saç rahat hareket edebilsin. Saç kıvırcık ise köpük kullanılması gerekir.

Erkekler için yaşa uygun saç modeli nasıl seçilmelidir?


Orta yaşlı erkeklerde iş kulvarına göre değişir. İş adamı, CEO'lar, genel müdürlerin imajları daha klasik bir şekilde belirlenir. O tamamen bir seçimdir, iş kulvarı ne ise kişinin kimliği saçıyla beraber taşınır.

Genç erkekler, bugün dizilerde oynayan oyuncuları takip ediyorlar. Dolayısıyla kısa saç da, uzun saç da seçilmektedir. Ama orta yönlü saçlar gençlerin daha çok talepte bulunduğu bir saç türüdür.