Kinski – Kinski (2011)




Klaus Kinski ,  sinema tarihinde iz bırakmış ve 1991 yılında hayatını kaybetmesinin ardından, 2011 yılında devreye Geza Schoen isimli genç bir parfümör girer. Kendisi Escentric Molecules parfümlerine ve Clive Christian 1872 ve X e hayat vermiştir. Klaus Kinski’nin ölümünün yirminci yılının  anısına Kinski parfümünü piyasaya sürer. Parfümün kokusu oldukça farklıdır, içerisinde Cannabis bitkisi ve vetiver var. Bu iki otun birlikteliği acaba nasıl olur ? Sadece bunlar mı var ? HAYIR! adeta içerisine ne bulsa koymuşlar. Sucul notalar, hayvansallık, yeşil notalar, amber, çiçekler, meyve, misk ve baharatlar. Kompozisyon oldukça geniş değil mi ? peki bize bu kokuların hepsini hissettire bilecek mi ? Bakalım.


 İçeriğinde fazlaca esans olduğuna aldanmayın, açılışında çok hafif  şekilde biber notasını algılıyorsunuz ve cannabis'in (maruhana) kendini sürekli hissettirdiği , farklı otsu, hoş bir koku olmuş. Vetiver ve maruhananın birlikteliğinden çıkan birleşim oldukça keyifli olmuş. Vetiver kullanımı burada kuru ve tozlu olmuş. Açılışı her ne kadar yeşil olsa da hafif kuruluk hissediliyor. 


Orta notalara geçtiğinde devreye kuru hayvansallık giriyor. Vetiverin verdiği kuruluk ve Misk'in verdiği dumansı hissiyat buradaki hayvansallığı kuru ve isli hale getirmiş. Fakat ara ara gül kendini hissettirdiği için pastel bir hal alıyor ara sıra koku. Orta kısmı bayağı sevdiğimi söyleye bilirim. Açıklanan notalarında olmasa da, hafiften meşe yosunu algıladığımı söyleye bilirim. 

Son kısıma geçtiğinde, kuru hayvansallık devam ediyor, çok olmasa da amber hissettiriyor kendini fakat daha çok Sedir ile birleşen bir hayvansallık algılıyorsunuz. Notalarında mürdüm eriği ve siyah üzüm belirtilmiş fakat ben her ikisini de algılamadım. Kutu tasarımından da anlayacağınız gibi, parfüm oldukça kirli ve otsu. 

Rakipleri var mı ? Evet var. Kouros ve Serge Lutens Musc Koublai Khan.  Peki bu ikisi Kinskiye rakip mi yoksa tam tersi mi. Kinski diğerlerine göre daha çok yeni bir parfüm. Kullanır mıyım ? 10 ml şişe bitirmiş birisi olarak evet kullanırım. Koublai Khana ulaşmak şu an oldukça güçken ve kouros gibi bir dev hala piyasadayken değişiklik olsun diye belki. Fakat bu parfümler öyle her gün giyilecek kokular değil. Hele kapalı ortam kokuları hiç değil bence. Kinskinin kalıcılığı oldukça iyi ve farkedilirliği ise etrafınızdakileri boğacak derecede fazla. Dikkat etmekte fayda var :)