Tırnak Sorunları



Tırnak kırılması nasıl önlenebilir?


Genelde yapılan sağlıksız manikürden,demir törpülerle yapılan işlemlerden ve yanlış törpüleme şekillerinden dolayı tırnak kırılmaları yoğunlaşır. Kırılmanın bir sebebi de vitaminsizliktendir. 

Yoğun iş temposunda, özellikle daktilo ve bilgisayar başında yapılan işlemlerde, tırnak uçlarındaki kırılmalar diplere ve yanlara yoğun biçimde yayılır, tırnakların kırılmalarına sebep olur.

Tırnak bakım yağları, koruyucu cila, jel kullanarak ve sağlıklı törpü yaparak tırnak kırılmaları önlenebilir. 

Evde pratik çözüm olarak zeytinyağı, limon sürüldüğünde sonuç gerçekten iyi olacaktır. Haftada 2-3 sefer yapılan işlemlerde daha sağlıklı sonuç alınacaktır.

Törpü seçerken nelere dikkat edilmelidir?


Kağıt törpü kullanımı daha sağlıklıdır. Demir törpülerde, tırnak dibiyle etin birleştiği noktada yanlış yapılırsa, tırnak çok kısa bir sürede kırılabilir. Uçlarında da incelmeler ve kırıklar oluşmaya başlar. 

Koruyucu cilalar ve jellerle, kırıkları toparlamak için iyi bir sonuç alınabilir. Kağıt törpü seçimi tırnak yatağı için en sağlıklı olanıdır, ince olanı seçilmelidir.

İsteğe göre tırnak şekli, küt, oval ve küt-oval biçimlerinde kullanılabilir. Uç kısımlar törpülenirken, törpü düz bir şekilde tutulursa daha sağlıklı bir sonuç alınabilir. Yan kısımlara gelindiğinde, çok hafif geçişlerle sağlıklı şekilde törpülenebilir.

Dip eti bakımı nasıl yapılır?


Dip eti bakımları evde pratik olarak hazırlanabilir. Başlamadan önce eli ılık suyla nemlendirdikten sonra, dip etine özel jellerle ve masaj yağlarıyla masaj yapılır. 

Deriyi yumuşattıktan sonra tahta veya plastik kromla hafif bir şekilde iterek ölü deri çıkartılmalıdır. Ölü deri çıkartıldıktan sonra tekrar masaj yapılarak tırnak bakımı tamamlanabilir. 

Bu işlem evde haftalık veya 15 günlük kürler halinde ayarlanabilir.

Tırnak batmasının sebepleri nelerdir?


Tırnak batmaları, genelde tırnak kesiminin yanlış yapılmasından, ayakkabı seçiminden, yoğun sürtünme ve basınçtan dolayı oluşan sertliklerdir. 

Tırnak batması tedavilerinde uygulanması gereken pratik çözüm, kenarlarda yoğun olarak sertleşen ölü deriyi et pensiyle alarak, törpü ve tahta krom yardımıyla iç kısmı kenardan hafif bir şekilde çıkartma işlemidir. Bunun profesyonel anlamda yapılması daha sağlıklı olur.

Bu işlemlerden sonra dikkat edilmesi gereken husus; uç kısmı dar ve yüksek ökçeli pabuçların tercih edilmemesidir.

Tırnak sarılığı nasıl tedavi edilir?


Tırnaklardaki sarılıklar, genellikle tırnakların havasız kalmasından meydana gelir. 

Oje tırnak üstünde 3-7 gün gibi bir zaman dilimi içerisinde kaldığı zaman, ister istemez tırnaklar sararır. Bunun bakımı için en pratik çözüm, ojeleri sildikten sonra tırnak üstü ponzasıyla hafif bir şekilde törpü yapmak ve tırnağın üzerindeki ölü tabakayı temizlemektir. Tırnaklar, bakım korucu cila sürülerek sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. 

7 veya 15 günde bir, tırnak üstü törpülenerek bakım cilası sürülürse tırnaklar daha sağlıklı olur.

Şeytan tırnağı nedir?


Şeytan tırnağı, canlı ve tırnak derisi arasındaki, kuru deri tabakasıdır.

Şeytan tırnağı oluşumu sebeplerinden bir tanesi de, evde veya profesyonel anlamda yanlış yapılan manikür işlemleriyle, kuru derinin tırnak yatağının altına girip batmasından meydana gelir. Bunlar ister istemez biraz ağrı yaratabilir. 

Şeytan tırnağı, et pensiyle uç kısımdan hafif bir şekilde alınır, törpü yardımıyla sağlıklı bir bakım işlemi gerçekleşir.

Şeytan tırnağının oluşmaması için en iyi yapılabileceklerden bir tanesi profesyonel yardımdır. Haftalık veya 15 günlük manikür süresinde gerçekleşirse, eller ilerleyen zamanlarda daha sağlıklı bir şekilde kullanılabilir.