PARFÜM SEÇİMİ




PARFÜM BEĞENMEK VE SEÇİMİ

Sevgili parfümseverler ve blog okuyucularım,  bana çok sorulan öneri isteyen veya benim tavsiyede öneride bulunduğum parfümü beğenen veya  beğenmeyen arkadaşlar için, parfüm beğenisi ve seçimi hakkında ki bu  yazımı dikkatlice okuyunuz..

Öncelikle ilginizi çeken merak ettiğiniz bir parfümü alacaksanız tabiî ki önce o parfüm hakkındaki yorum ve eleştrilere bakınız ama bu sizin seçiminiz için kesin ölçü olmadığını aklınıza yazınız çünkü her ne kadar objektif de olunsa parfüm yorumu veya eleştrisi yazan kişi az veya çok kendi kişisel zevkini de yazı ya katacak öyle yorumlayacaktır  buna örnekde bazısının muhteşem,süper,başyapıt gibi değerlendirmelerinin yanında bazılarının ise,berbat,yapay,ucuz, gibi eleştrilerini göreceksiniz elbette piyasada ucuz ve basit kokan parasının hakkını vermeyen çok parfüm olduğu gibi kaliteli içerikli uyumlu harmanlı güzel parfümler de var  üstelik bu değerlendirmelerde fiyat ölçü değil.. çok pahalı vasat kokular olduğu gibi hesaplı, ama güzel parfümler de yok değil  ancak bu değerlendirmeler kullanan kişinin zevki ve beğenisine göre değişiklik gösterebilir.
.
Uzun yıllardır (yaklaşık 30 yıl) parfüm kullanıcısı ve meraklısı olarak edindiğim tecrübe ile size söyleyeceğim ilginizi çeken parfümü detaylı araştırıp (yorumlar,eleştriler başkasının kullanımında görmek koklamak ve mağazada denemek vs..) almanızdır. diyelim ki ilginizi çeken parfümü büyük bir heyecanla aldınız ilk birkaç gün veya bir hafta  kullandınız ve hoşunuza gitmedi  hemen pc başına oturup, berbatmış, çok kötüymüş,çöp gibi kokuyormuş,pişman oldum,hiç beğenmedim diye eleştiriler yazmayınız.. neden mi?..

Çünkü acele karar vermiş olursunuz  ilginizi çeken hevesle aldığınız parfüme biraz zaman tanıyın.. parfümler şişeye dolum yapıldığı zaman  içerisine basınçlı hava da dolar bu basınç yüzünden parfümün, özellikle zengin içerikli parfümlerde  notaları tam karışmaz hatta ilk kutudan çıkarıp fıslattığınızda ilk birkaç fıs parfüm yerine hava çıkar içinden basınçlı havası çıkmış parfüm yavaş yavaş oturmaya başlar harman karışır, notalar belirginleşir  (bunu çayın demi gibi düşünün ) yaklaşık bir ay sonra ilk günlerde havası çıkmamış harmanı oturmamış beğenmediğiniz parfüm size daha güzel kokmaya başlar hem de kokunun  kalıcılığı biraz daha artmış olur  işte bu yüzden hevesle heyecanla aldığınız parfüme zaman tanıyınız acele karar vermeyiniz eğer yinede birkaç ay sonra  denediğinizde yüzünüzü buruşturuyorsanız demek ki zevkinize beğeninize uymayan  tamamen zıt bir koku almışsınızdır.